Spanje staat als favoriet vakantieland op nummer 2, maar de toerist weet niet van de horrorscenario’s die zich hier afspelen. Paarden die letterlijk wachten op de dood, vanwege de door mensen gecreëerde crisis. Het is vreselijk. Slachthuizen hebben wachtlijsten en kunnen de aanvragen niet meer aan. 10 uitgehongerde paarden die op zo’n lijst staan willen we zo snel mogelijk redden!

hel
Foto via Paard in Nood Spanje

Spaanse families zijn ten einde raad: wat moeten ze doen met een paard dat ze niet meer kunnen betalen? Ze hebben geen geld meer voor voer, paarden gaan daarom letterlijk dood van de honger. Dit gebeurt echt. Onze stichting Paard in Nood Spanje vangt deze paarden op die soms ternauwernood aan de dood ontsnappen.

Niet 1, maar 11 paarden in nood

Afgelopen week zijn wij vanwege een melding via organisatie Animal in Need een hoogdrachtige merrie gaan ophalen, zij stond op de lijst voor de slacht. Toen we aankwamen bleken er nog tien paarden te staan. We wisten niet wat we zagen, zó mager zijn ze. De drachtige merrie namen we alvast mee, maar we kunnen die andere tien paarden niet laten staan. Ze wachten letterlijk op de dood, van de honger, of door de slachter. In het slachthuis is het, geloof het of niet, zo vol dat er pas na de kerst plek is om deze dieren te doden: ze staan op de wachtlijst.

We kunnen ze redden!

Wij van Paard in Nood Spanje zijn hier geweest en er is haast bij geboden, deze paarden kunnen wij ophalen, deze week nog. Een grote inzamelactie is nodig om deze paarden minimaal drie maanden van voer te voorzien. De veearts moet nog bekijken of er drachtige paarden bij zitten en hoever zij zijn. Inmiddels is er eten naar de dieren gebracht.

Transport is al geregeld, dinsdag gaan wij wederom vanuit Alicante richting Gibraltar om te kijken hoe het met de paarden in La Linea is gesteld, we hopen met heel ons hart dat we voldoende geld ophalen om deze paarden een tweede levenskans te geven.

Deze dieren hebben  onze hulp zo hard nodig. Wij gaan ervoor! Helpen jullie ons mee? Op onze website en onze Facebookpagina staan onze bankgegevens: we zijn heel dankbaar voor elke donatie.  

Zie hier het filmpje dat we van de paarden in La Linea maakten.

Stichting Paard in Nood Spanje heeft tot nu toe 176 paarden gered van de dood, in 1 jaar en 5 maanden tijd. Via Facebook houden we iedereen dagelijks op de hoogte over alle paarden en ezeltjes. Het is noodzaak dat het leed van de paarden in Spanje onder de aandacht wordt gebracht, vele dieren leven hier in de hel.

hel
Foto via Paard in Nood Spanje

©PiepVandaag.nl Ingezonden brief van Laura Hoitsema, Paard in Nood Spanje