Ruim 40 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) protesteerden woensdagmiddag tegen dierproeven bij de Landerd Campus in Schaijk. ADC eist de sloop van de aanwezige hondenkennels.

Protest ADC hondenkennels
Foto: ADC

Campagneleider Robert Molenaar:

 “We zijn bang dat de lege kennels weer met proefhonden gevuld gaan worden.

We zijn inmiddels met een petitie gestart met als doel om de Landerd Campus 25.000 handtekeningen aan te bieden. We willen met deze actie en petitie duidelijk maken dat de meerderheid van de bevolking tegen experimenten op honden is.

Er leven zo’n 2 miljoen honden in ons midden. Helaas worden er ook honden uitgesloten van liefde, aandacht en respect. Deze honden worden gebruikt in experimenten die het daglicht niet kunnen verdragen.”

In het verleden werden jaarlijks 150 beaglehonden voor toxiciteitsonderzoek gebruikt op het terrein van de Landerd Campus in Schaijk.

“We willen dat dit nooit meer gebeurt en eisen dan ook dat de kennels worden afgebroken.”

ADC voerde actie bij de Landerd campus en bij de de eigenaars van het dierproefcentrum Built to Build in Den Bosch en Kadans Biofacilities in Haaren.

Persbericht ADC


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.