Politieagent Matthew Castle uit Martin, Verenigde Staten, vond onlangs een zwerfhond in erbarmelijke conditie. Het dier was uitgehongerd en beschoten. Zijn wonden waren hevig geïnfecteerd met maden, wat gruwelijk veel pijn moet hebben gedaan. Gelukkig liet de agent hem niet achter, maar zocht hulp. 

Zwerfhond beschoten

‘Ik dacht niet dat hij het veel langer zou redden. Hij was zo ondervoed dat hij zijn achterpoten niet eens kon gebruiken en liep voornamelijk op zijn voorpoten,’ aldus agent Castle.

Agent Castle kon niet direct een dierenarts of dierenhulporganisatie bereiken en plaatste daarom een foto met bericht op de Facebook-pagina van de politie met het verzoek om hulp.

Dit had effect: het Floyd County dierenasiel reageerde onmiddellijk en Shauna Brown kwam het hondje ophalen. Ze noemde hem Castle, naar de agent die hem gered had. Na onderzoek blijkt Castle enorm veel pech gehad te hebben. Hij was beschoten met een airsoftwapen, broodmager, zeer waarschijnlijk aangereden. Maden vraten aan zijn wonden.  Gezien zijn gedrag verwachtte Brown niet dat Castle ooit iemands huisdier is geweest.

Het asiel probeerde een rolstoel voor Castle te laten aanmeten, maar dat vond hij niets. Daarom richtten ze zich eerst op zijn herstel, om daarna een liefdevol thuis voor hem te zoeken. En dit is gelukt! Na twee maanden intensieve verzorging en revalidatie heeft Castle afgelopen weekend zijn gouden mandje gekregen. Ondanks alle ellende die hij heeft meegemaakt is hij nu voor het eerst in zijn leven een geliefd huisdier.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde