Dierbeschermers in Zuid-Afrika zijn een petitie gestart om ervoor te zorgen dat  Amerikaanse presentatrice Melissa Bachman nooit meer in het land zal worden toegelaten. De reden: ze promoot ‘trophy hunting’ en schiet zelf regelmatig leeuwen, antilopen en zebra’s dood tijdens haar jachtexcursies.

Bachman
Foto via Facebook Stop Melissa Bachman

Bachman kreeg een enorme hoeveelheid kritiek over zich heen, nadat zij een foto van zichzelf naast een leeuw, die ze net in Zuid-Afrika had doodgeschoten, op Facebook zette. Bij de foto schreef ze:

“Een ongelofelijk dagje jagen in Zuid-Afrika!! Deze mooie mannetjesleeuw geschoten van 55 meter, wat een jacht!”

Zuid-Afrikanen zijn het zat en willen dat Bachman definitief toegang tot het land ontzegd wordt.

Melissa Bachman
Foto via Facebook Stop Melissa Bachman

Bachman is presentatrice van de Amerikaanse tv-show ‘Winchester’s Deadly Passion’ over de jachtpartijen van Bachman in Amerika. De show wordt twee keer per week uitgezonden op Pursuit Channel. Jagen is Bachman’s grootste hobby. Ze noemt zichzelf een ‘hardcore jager’ en ze gaat regelmatig naar Zuid-Afrika om daar prachtige dieren te doden.

Op haar Facebookpagina zijn meerdere foto’s te zien van de presentatrice, waarop ze poseert naast dieren die ze heeft doodgeschoten. Zo ook foto’s waarop ze naast een dode zebra en antilopes poseert, die ze neerschoot in het jachtpark Maroi Conservancy.

Met de petitie wordt de Zuid-Afrikaanse regering het volgende gevraagd:

“Bachman is de absolute tegenpool van het natuurbehoud waar dit land zich op laat voorstaan. Haar jongste Facebookpost toont haar naast een leeuw die ze net heeft vermoord in ons land. Als belastingbetalers eisen we dat ze de toegang tot dit land en diens natuurlijke rijkdommen wordt ontzegd”.

De petitie van Change.org is al bijna 85.000  keer ondertekend, de Facebookpagina ‘Stop Melissa Bachman’ is ruim 63.000 keer ‘geliked’.

Vorig  jaar werd Bachman’s deelname aan de show ‘Ultimate Survival’ op National Geographic teruggedraaid, nadat 13.000 mensen een petitie hadden ondertekend tegen haar deelname.

Volgens de manager van het jachtpark, Lourens Mostert, is het doden van een leeuw in Zuid-Afrika niet verboden.

“Als het fout is deze leeuwen te bejagen, waarom zou onze regering ons dan de wettelijke toestemming geven?”, verklaart hij in The Times. “Dit is niet de enige leeuw die dit jaar in Zuid-Afrika is doodgeschoten”.

Bronnen: De Morgen, Volkskrant, Winchester, Mirror News ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.