Air China heeft net als een groot aantal andere vliegtuigmaatschappijen al eerder, toegezegd niet langer primaten te transporteren naar de Verenigde Staten, die bedoeld zijn om te worden ingezet voor dierproeven in laboratoria.

Laboratorium
Aapje in testlaboratorium ©Washington.edu

De verlossende email kwam bij PETA binnen, 24 uur nadat de dierenrechtenorganisatie gevraagd had aan diens social media achterban en masse Air China te gaan bellen met het verzoek te stoppen met de transportvluchten. Dit bleek heel effectief!

Kathy Guillermo van PETA zegt:

“China is verantwoordelijk voor het aanleveren van zo’n 70% van de totale import van primaten bedoeld voor allerlei vreselijke experimenten uitgevoerd in Amerikaanse testlaboratoria. Nu Air China niet meer deelneemt aan deze bloedhandel, wordt het voor Amerikaanse laboratoria moeilijker aan nieuwe slachtoffers te komen.”

Overzicht vluchten met primaten
Overzicht vluchten met primaten bedoeld voor VS laboratoria ©PETA

Volgens PETA werden vorig jaar maar liefst 18.000 primaten geïmporteerd door Amerika van overal ter wereld, met daarbij een hoofdrol voor China. Veel van dat transport ging via het in Peking gevestigde Air China. Die luchtvaartmaatschappij is ook al meerdere malen op de vingers getikt voor het overtreden van de dierenwelzijnswet.

De meeste westerse luchtvaartmaatschappijen weigeren primaten bedoeld voor laboratoria te vervoeren. Air France is een grote naam van een maatschappij die dit nog wel doet.

Bron ©PiepVandaag.nl