De Kaaimaneilanden lijken met hun prachtige witte stranden en weelderige palmbomen wel een paradijs. Maar voor zeeschildpadden is het de hel op aarde. Op deze plek bevindt zich namelijk de laatste zeeschildpadkwekerij ter wereld.

zeeschildpadkwekerij

Zeeschilpadden zijn prachtige dieren. Deze eenlingen zwemmen duizenden kilometers. Maar in de kwekerijen zitten ze opeengepakt in een kleine, vieze tank. Duizenden dieren zitten bij elkaar en worden ziek en gestrest. Ze irriteren en bijten elkaar.

Toeristen betalen goud geld voor een ontmoeting met deze prachtige zeeschildpadden, maar de wonden die de dieren hebben en de geestelijke kwelling die deze ontmoetingen veroorzaken, vallen hen niet op. Dezelfde toeristen zijn ook degenen voor wie de dieren worden gedood: zij eten ze op als steaks en burgers.

Paul McCartney roept het publiek op via Twitter te helpen een einde te maken aan deze ‘sea turtle farms’ (zeeschildpadkwekerijen). De WSPA is een actie gestart, die de zanger van harte steunt. Doe jij ook mee? Laat de Cayman Turtle Farm weten hoe jij erover denkt!

tweet Paul McCartney
De tweet van Paul McCartney

Bekijk de video van de WSPA hier onder:

Bron: Stop Sea Turtle Farm ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor