Vanochtend fietste ik door het Vondelpark en zag ik bij de ingang onderstaand bord.

Bord PaddentrekOp veel plaatsen in Nederland staan vrijwilligers weer klaar om hulp de bieden bij de jaarlijkse paddentrek.

Padden trekken tussen begin maart en medio april van de plek waar ze overwinteren naar een plaats met water waar ze kunnen paren. Met al het verkeer dat daarbij hun weg kruist, is die tocht helaas niet zonder gevaar. Gewapend met emmers en gestoken in veiligheidshesjes bieden natuurliefhebbers de verliefde padden de helpende hand.

Wil je ook helpen bij de paddentrek, kijk hier.

 

Ivoor voor de oorlog

Wat een afschuwelijk nieuws deze week uit Kameroen. Daar zijn alleen al in de afgelopen twee maanden meer dan 500 olifanten gedood door stropers. Lees hier een uitgebreid artikel van de Piep redactie over de stroperspraktijken!

Volgens de dierenbeschermingsorganisatie IFAW zijn er veel olifantenwezen waargenomen. Ze zwerven verloren rond en gevreesd wordt dat ze zullen omkomen van honger en dorst. Je hart breekt toch als je zoiets leest?

En waarom? Omdat er kennelijk nog steeds een markt is voor ivoor in het westen en in China. En de opbrengst? Die wordt besteed voor de aanschaf van wapens om conflicten in de regio te beslechten. Wat een wereld!

 

Gisteren schreef ik het al… Van zwijntje Piet naar dokter Piet… Vandaag was ik dus bij dierenarts Piet Hellemans om filmpjes te maken voor PiepVandaag. Eén van de leukere kanten van mijn (vrijwilligers) ;-) werk!

Karen Soeters & Piet Hellemans


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.