Paarden weggehaald bij fokker

Op het Zeeuwse Tholen heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) samen met de gemeente 25 paarden weggehaald bij een fokker. De dieren waren zwaar ondervoed en slecht verzorgd. Tegen de fokker is proces-verbaal opgemaakt.

Verwaarloosde paarden

©NVWA

Het is niet de eerste keer dat de paardenfokker in de fout is gegaan en stond al onder toezicht. Bij hercontrole is nu dus gebleken dat 25 van de 50 paarden zo mager zijn, dat er sprake is van ondervoeding. Ook is de huisvesting niet geschikt voor het houden van zoveel paarden. De paarden zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze diergeneeskundige zorg en voeding krijgen.

Bron ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Mireille Oostendorp zegt:

    Deze persoon mag nooit meer dieren houden! Er is geen enkel excuus voor het verwaarlozen van dieren die afhankelijk zijn van de mens!!! Gelukkig krijgen ze nu de zorg die ze nodig hebben.

  2. Buitengewoon triest en bizar dat alleen de paarden die ondervoed waren zijn meegenomen.
    De resterende 25 dieren mogen gewoon bij deze fokker blijven.
    Zeker omdat er al eerder Proces Verbaal tegen deze eigenaar is opgemaakt en hij onder toezicht stond. Dat toezicht lijkt me ook minimaal, want wanneer de paarden er zo slecht aan toe waren, moet er dus al een hele tijd geen controle hebben plaatsgevonden.
    Maar… dierenpolitie hebben wij niet nodig!