De politie onderzoekt twee incidenten waarbij twee honden zijn gedood. De incidenten vonden plaats in Zuidbroek en Nieuwolda. Van de mishandeling in Zuidbroek zoekt de politie getuigen.

dierenmishandeling
Foto: Politie

De politie onderzoekt twee incidenten waarbij twee honden zijn gedood. Drie weken geleden kreeg de politie informatie dat in Zuidbroek een hond was opgehangen en daarna in een tuin was begraven. De politie heeft inmiddels een 20-jarige man uit Zuidbroek en een 54-jarige man uit Emmen aangehouden. Zij worden verdacht van het doden van het dier. De eigenaresse zou op de hoogte zijn van het doden van de hond.

Afgelopen vrijdag is in Nieuwolda een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn hond te hebben gedood door zijn nek om te draaien. Toen agenten een kijkje namen bij de woning van de verdachte bleek het dier in een vuilnisbak te zijn gegooid.

De politie zoekt getuigen van de dierenmishandeling in Zuidbroek. Mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Voor spoedmeldingen is de dierenpolitie bereikbaar via 144.

Bron ©PiepVandaag.nl