Oproep: Politie zoekt getuigen dierenmishandeling Zuidbroek

De politie onderzoekt twee incidenten waarbij twee honden zijn gedood. De incidenten vonden plaats in Zuidbroek en Nieuwolda. Van de mishandeling in Zuidbroek zoekt de politie getuigen.

dierenmishandeling

Foto: Politie

De politie onderzoekt twee incidenten waarbij twee honden zijn gedood. Drie weken geleden kreeg de politie informatie dat in Zuidbroek een hond was opgehangen en daarna in een tuin was begraven. De politie heeft inmiddels een 20-jarige man uit Zuidbroek en een 54-jarige man uit Emmen aangehouden. Zij worden verdacht van het doden van het dier. De eigenaresse zou op de hoogte zijn van het doden van de hond.

Afgelopen vrijdag is in Nieuwolda een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn hond te hebben gedood door zijn nek om te draaien. Toen agenten een kijkje namen bij de woning van de verdachte bleek het dier in een vuilnisbak te zijn gegooid.

De politie zoekt getuigen van de dierenmishandeling in Zuidbroek. Mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Voor spoedmeldingen is de dierenpolitie bereikbaar via 144.

Bron ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Dit is vreselijk….dier onterend…..het is ook een levend wezen…..de mens gedraagd zich erger dan een dier

  • Met afgrijzen heb ik dit artikel gelezen: wat lopen er op deze wereld veel verrotte mensen rond. Zulke monsters zijn naar mijn mening het leven niet waardig. Helaas komt het veel voor dat er zelf met huisdieren wordt ‘afgerekend’ als men genoeg van ze heeft. Ik ken deze verhalen van horen zeggen en weet dat het regelmatig gebeurt op het platteland in het noorden des lands. Als een hond bijvoorbeeld niet gehoorzaam is, loopt hij het risico te worden opgeknoopt. Als een kater krols is en daardoor geluidoverlast veroorzaakt, loopt hij het risico in een kanaal te worden gegooid (waar hij zelf niet uit kan komen en dus zal verdrinken), te worden vergiftigd of te worden gelokt met een pvc buis: deze wordt verticaal in de grond gestopt met onderin een geopend blikje sardientjes. Als de kat van die sardientjes wil eten, valt hij voorover in deze buis. En dan kan hij er niet meer uitkomen en zal langzaam stikken. Deze methode is heel populair in de Friese Wouden. Bekenden van de daders, die het misschien niet eens zijn met dit soort praktijken, houden hun mond omdat ze geen ruzie willen. Bovendien kunnen ze vaak niets bewijzen. Ik ben daarom heel blij dat er in dit specifieke geval wél een melding is gemaakt. Als de aangehouden verdachten ook de daders zijn, hoop ik dat ze de maximale straf zullen krijgen die hiervoor staat (al stellen de straffen voor dierenmishandeling in Nederland niks voor, maar alleen al het feit dat deze imbecielen zijn aangehouden, zal ze een lesje leren: ze weten dan in ieder geval dat ze niet zomaar met dieren kunnen doen en laten wat ze willen). Ik neem aan dat de eigenaresse van die opgehangen hond – óf ze is zwakzinnig, óf ze heeft gewoon een verrot karakter- in beide gevallen mag ze nooit meer huisdieren hebben- ook is opgepakt voor het feit dat ze dit heeft toegestaan?

 2. SheWolf zegt:

  Ach ja als je een jongetje dood rijdt en door rijdt dan krijg je werkstraf van 240 uur opgelegd. Dus wat krijg je dan als je een hondje dood maakt een vingerwijzende foei vermoed ik.

 3. Yvonne zegt:

  Ook deze mensen zo behandelen, wat ze deze stumpertjes hebben aan gedaan,
  Ik word misselijk van zulke mensen,

 4. Wat is er toch mis met al die zieke lui?! Als je van je beest af wilt heb dan g*d het fatsoen om hem weg te brengen. En wanneer komen er eindelijk eens fatsoenlijke straffen voor dit soort idioten?

 5. Stelletje klootzakken!! Tis maar goed dat ik niet weet wie jullie zijn grrrrrrr

 6. Wat zijn dit voor een mensen? Geen woorden voor, opsluiten en de sleutel weggooien. Monsters!!!!!!

 7. jacqueline zegt:

  Gatverdamme, ik kots echt van dit soort lui… zouden niet meer de maatschappij in mogen , als ze al een onschuldig dier dit aan doen zullen ze er ook niet voor schromen een mens/kind iets aan tedoen.. bah…. ik zeg de grote roze spuit erin zodat ze nooit meer een dier kunnen kwaad doen, deze lui verdienen geen leven.

 8. net zoals in Amerika doen. daar mogen mensen gaan zitten en een flinke boete betalen. nederland is her veel te soft in. begrijp niet dat mensen dit hun dieren allemaal aandoen.

 9. jolanda zegt:

  Wanneer worden de straffen voor dierenmishandeling eens wat harder aangepakt in nederland
  Bah bah wat erg

 10. Elizabeth zegt:

  Hoe barbaars kun je zijn.
  Ik hoop ook nog steeds op een betere wetgeving voor de dierenwelzijn.
  Arme lieve onschuldige dieren.3

  Groet,

  Elizabeth

 11. Elizabeth zegt:

  Helaas is het zo dat, zolang er mensen zijn dieren zullen lijden. Ik heb ondertussen
  geleerd, ik houd zoveel meer van dieren dan van mensen.

 12. Het mishandelen en doden van (huis)dieren is in veel landen een indicator voor huiselijk geweld en crimineel gedrag. Artsen, maatschappelijk werkers, onderwijzend personeel in de Angelsaksische landen kennen protocollen die moeten worden gevolgd in bovenstaande casussen. Het zegt iets over de psyche van de dader en het gevaar dat hij oplevert voor de samenleving. Zelfs wanneer het dier een ding blijft in de wetgeving, moeten de daders worden vervolgd en gevolgd om mensen te beschermen.
  Het zegt alles dat in Nederland niet alleen dieren maar ook mensen als dingen worden beschouwd. Want deze zaken zullen ook weer onbestraft blijven en niet verder onderzocht. Hebben deze daders kinderen?

 13. Eucalipta zegt:

  Zolang hier in Nederland een dier door de wet nog steeds als een ding wordt gezien, heb ik weinig hoop voor dieren. Maar wel altijd met de vinger wijzen naar andere landen waar dieren slecht behandeld worden.

 14. Laat ze eerst alle rote appels maar eens oprotten bij dit corps hier en dan die rotzooi netzo beregten als ze in america doen er moet toch eerst bloed vloeien en als je dan nog niet doodgebloed bent mag je hopen dat ze langs komen

 15. De daders zullen er waarschijnlijk alleen maar met een nietszeggende boete vanaf komen waarna ze weer vrolijk en vrij rond kunnen lopen. Ik vind het werkelijk waar te schofterig voor woorden hoe mensen een weerloos dier zo kunnen toetakelen om het vervolgens als oud vuil in een afvalbak te gooien. Mijns inziens wordt het hoog tijd dat er bij zulke intens wrede handelingen met dieren fikse gevangenisstraffen worden opgelegd met daarnaast een hele hoge boete.

  • fey van voren zegt:

   De beschaving van een natie laat zich herkennen in de wijze waarop de bevolking met zijn dieren omgaat…. een uitspraak van M. Ghandi… maar oh zo waar. Carla: precies wat je schrijft: strengere, veel strengere straffen voor daders van dierenmisdrijven… gevangenisstraffen; aantekeningen in het paspoort en grote geldboetes…. Hopelijk gaat de 2e Kamer kijken naar de wet-geving en hand-having in Amerika… Daar kunnen dierenbeschermers daders in de boeien slaan en opsluiten…nu wij, in NL, nog!

  • Nicole zegt:

   Met je eens.

  • brigitte zegt:

   Ik hoop het ook!!!

 16. Nicole zegt:

  GVD!!!! Kan hier zo kwaad om worden!!! Kom maar hier met die associalen!! Hoop toch op een flinke straf maar dat zal wel weer niet in de burgertrutland! Pfff ben kwaad hierover. Wat verschrikkelijk.

 17. judy joice van dulken zegt:

  Psychopaten-Walgelijk!!

 18. RiEmErTjE zegt:

  Wat verschrikkelijk en dat er überhaupt dit bij je opkomt om zoiets gruwelijks te doen. Deze drie mensen, nee monsters zouden nooit meer een huisdier moeten hebben.