Op Marktplaats is een oplichter actief die probeert kittens en puppies te verkopen uit naam van Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA).

Dierenopvangcentrum Amsterdam - Marktplaats

Mensen wordt verzocht een aanbetaling te doen, waarna een bepaalde datum wordt gegeven waarop de dieren kunnen worden afgehaald centrum.

In de advertenties vermeldt de oplichter dat de moederpoes en/of moederhond gedumpt is bij het Amsterdamse dierenasiel en nu verblijft in een gastgezin. De kittens en puppies zijn vooraf te reserveren. Door een aanbetaling te doen, kunnen geïnteresseerden de dieren kopen en later afhalen bij het asiel.

Het DOA verklaart dat ze inderdaad zo nu en dan kittens en puppies in het asiel hebben. Vooraf is nooit bekend wanneer deze er zijn. Wel is bekend dat deze jonge dieren altijd in het Amsterdamse asiel verblijven. Soms komt het voor dat kittens bij een pleeggezin worden ondergebracht. Zodra deze dieren herplaatsbaar zijn, worden ze door het dierenasiel zelf verkocht. DOA zet haar dieren die voor de herplaatsing beschikbaar zijn, altijd op hun eigen website en zal de dieren dan ook nooit op Marktplaats zetten. Er kunnen geen dieren van te voren gereserveerd worden en het Amsterdamse asiel verlangt nimmer een aanbetaling.

Gedupeerden die om de tuin zijn geleid moeten een melding maken bij Marktplaats én aangifte doen bij de politie. DOA heeft dit reeds al gedaan, maar hoe meer aangiften en meldingen bij Marktplaats bekend zijn, hoe groter de kans dat de oplichter in de kraag wordt gevat.

Melding maken bij DOA kan via: info@dierenasielamsterdam.nl.

Bron: RTVNH.nl ©PiepVandaag.nl