Afgelopen dinsdagavond werd Boris de Ziekenhuiskat aangereden door een auto en raakte daarbij zwaargewond. Boris kreeg landelijke bekendheid omdat hij sinds jaar en dag rondhangt in de buurt van de Tergooiziekenhuizen.

Boris de Ziekenhuiskat
Boris, nog suf van de medicatie | Foto via Facebook-pagina voor Boris

Na het ongeluk had Boris moeite met ademhalen en mogelijk hersenletsel. Hij blijkt onder andere zijn kaak te hebben gebroken. De kat is meteen met de dierenambulance overgebracht naar de faculteit diergeneeskunde in Utrecht en is sinds woensdag overgedragen aan een dierenarts in Hilversum.

Dat Boris zeer geliefd is, blijkt wel uit het aantal steunbetuigingen via de Facebookpagina van Boris. Ook in het ziekenhuis zelf is men aangedaan. Daar hebben ze een collectebus op de balie van de ziekenhuisreceptie gezet waar bezoekers een bijdrage kunnen doen voor de kosten van de behandeling van Boris. Mensen zijn echt geroerd. “De reacties zijn hartverwarmend”, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

De afdeling kaakchirurgie van het ziekenhuis heeft besloten de operatie van Boris te betalen. Het geld dat eventueel overblijft uit andere giften gaat naar de dierenambulance. Volgens het baasje van Boris, Heidi van Eck, ziet er naar uit dat het weer goed gaat komen met Boris. Vandaag wordt hij geopereerd aan zijn kaak.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is voor haar overigens nog steeds een raadsel. Boris loopt altijd netjes over het zebrapad naar het ziekenhuis toe.

Bron: Volkskrant ©PiepVandaag.nl