Blog Post

Binnenland, Kort, Nieuws

Wij zijn op zoek naar een nieuwe redacteur of correspondent 

Vind jij dat onderwerpen als dierenwelzijn, natuur en milieu te weinig aandacht krijgen in de media?  Wil jij de dieren een stem geven? Dan ben je aan het juiste adres bij Animals Today. Wij zijn namelijk op zoek naar nieuwe redacteuren of correspondenten in het buitenland. Wij zoeken schrijvers die begrijpen dat woorden dieren kunnen redden: mensen met een hart voor dieren, dierenrechten en dierenwelzijn. Redacteuren en correspondenten met een kritische blik en een scherpe pen, die een deel van hun vrije tijd willen inzetten om echt iets voor dieren te kunnen betekenen.

redacteur
Wij zijn op zoek naar een nieuwe redacteur of correspondent | Foto: Pixabay

Animals Today is onderdeel van House of Animals, een stichting zonder winstoogmerk. Ons werk wordt mogelijk gemaakt door een team van toegewijde vrijwilligers. De website van Animals Today wordt dagelijks voorzien van nieuws, acties, opinieartikelen, reportages, filmpjes en korte documentaires, foto’s en nog veel meer. Dit vergt een gedreven, schrijvende redactie en een prettige samenwerking met de eindredacteuren, die in goed overleg de kwaliteit bewaken en de artikelen plaatsen.

Wie zoeken wij?

Voor de redactie zijn we op zoek naar vrijwilligers die korte nieuwsberichten en langere artikelen willen schrijven. Ook als je het leuk vindt om voor onze rubriek #GNvdD te schrijven ben je van harte welkom. En als je voor langere tijd in het buitenland verblijft, kan je als correspondent ingezet worden. Dat betekent dat je schrijft over onderwerpen die relevant zijn in het land waar je bent. De werkzaamheden van onze schrijvers bestaan uit:

 • Zoeken van relevant nieuws, in de categorieën dier, natuur en milieu, waarbij dieren centraal staan;
 • Schrijven van nieuwsberichten en langere artikelen voor Animals Today.nl;
 • Het doen van research en vertalen van Engelstalige (andere talen welkom!) artikelen naar het Nederlands;
 • Als je in het buitenland verblijft en als correspondent voor Animals Today schrijft, verwachten we dat je op de hoogte bent van de relevante ontwikkelingen in het gebied en je kunt inspelen op de actualiteiten ter plekke.

Functie-eisen algemeen

Dit is wat wij verwachten van onze redactievrijwilligers. Het is veel, maar veel dingen kosten geen moeite:

 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt meer dan gemiddeld affiniteit met de onderwerpen dier, natuur en milieu;
 • Je kunt dieren centraal stellen in je journalistieke benadering;
 • Je hebt een goed taalgevoel, liefst aantoonbare schrijfervaring en je bent creatief;
 • Je hebt er geen probleem mee om Engelstalige artikelen te gebruiken als bron (andere talen zijn welkom);
 • Je bent collegiaal ingesteld;
 • Je bent een paar uur per week beschikbaar (meer is altijd mogelijk);
 • Je hebt een flexibele instelling, een eigen persoonlijkheid en je staat stevig in je schoenen;
 • Je kunt zelfstandig werken en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bezit een computer met toegang tot het internet en je hebt de mogelijkheid om
  vanuit huis te werken.

Beschik jij nog over andere kwaliteiten? Dan kan je je uiteraard op andere manieren inzetten voor Animals Today. Laat ons vooral weten hoe jij een bijdrage kunt leveren en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Kijk jij met een andere blik naar het nieuws?

Heb jij in huis wat we zoeken en kijk je met een andere blik naar (dieren)nieuws? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar redactie@animalstoday.nl , o.v.v. ‘Sollicitatie vacature redacteur Animals Today’. Alvast dank voor je inzet!

©AnimalsToday.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.

Gerelateerde berichten