OAD Reizen is per direct gestopt het met aanbieden van ritjes op een olifant tijdens hun reizen. Dat liet de organisatie via Facebook weten.

Aziatische olifant met jong
Aziatische olifant met jong | Foto: Wikimedia Commons

De World Society of Protecting Animals (WSPA) startte via social media een actie om reisorganisaties op te roepen geen olifantentochtjes meer aan te bieden.

“Wat voor de vakantieganger een pleziertochtje is, is dat absoluut niet voor zijn tijdelijke rijdier. In tegendeel: voor de olifant is het deel van een lijdensweg”, aldus de WSPA.

PiepVandaag besteedde er ook aandacht aan. Deze industrie wordt gevoed door een wrede, illegale handel. Wilde babyolifantjes worden in Myanmar (voorheen Burma) gekidnapt en door handelaren geslagen, gemarteld en verhongerd om zo hun wil te breken en geschikt te maken voor het toerisme.

Organisatie Elephant Family zegt dat voor elk gestolen kalfje zeker vijf jonge en volwassen olifanten worden gedood. De vraag is nu zo groot dat in dit tempo de Aziatische olifanten in Myanmar binnen tien jaar zullen verdwijnen.

Nu maar hopen dat reis-organisatoren als Djoser en Shoestring het voorbeeld van OAD Reizen snel zullen volgen en ook hun activiteiten waar olifanten bij betrokken zijn stoppen.

Bron: WSPA.nl ©PiepVandaag.nl