De Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) organiseert op vrijdag 27 januari van 16.00 tot 18.00 het eerste vegetarische Twitterspreekuur. Tijdens dit spreekuur kunnen mensen via de hashtag #vegauur vragen stellen aan NVB-voedingskundige Sytske de Waart. 

De NVB neemt dit initiatief om mensen te helpen met minder vlees eten en om misverstanden rond vegetarische voeding weg te nemen. “Vegetarisch voeding past in een bewuste en gezonde levensstijl. Steeds meer mensen zien dat in en eten minder vlees. Met dit spreekuur willen we mensen die nog twijfelen over de streep trekken”, aldus Floris de Graad (directeur NVB).

De Vegetariërsbond krijgt veel vragen over voeding. De meeste vragen gaan over vegetarische voeding en gezondheid. Daarnaast wordt er veel gevraagd welke producten passen in een vegetarische voedingswijze. “Er zijn veel mythes over vegetarische voeding. Dat vegetariërs te weinig B12 krijgen bijvoorbeeld of dat er varkensvet zit in koffiepads. Beide zijn onzin.  Veel mythes rondom vegetarische voeding zijn eenvoudig door te prikken. Hiervoor is een twitterspreekuur heel geschikt’”, aldus voedingskundige Sytske de Waart.

Het Twitterspreekuur vindt plaats op vrijdag 27 januari van 16.00 tot 18.00  uur en is te volgen via de hashtag #vegauur op Twitter. De vragen worden beantwoord via de Twitteraccount van de NVB, @veganieuws. Dit is de eerste keer dat dit Twitterspreekuur wordt gehouden. Het is de bedoeling dat het spreekuur een maandelijks terugkerend fenomeen wordt.

Bron: NVB