In Zuidoost-Azië hebben wetenschappers maar liefst 126 nieuwe plan- en diersoorten ontdekt. Het gaat om planten en dieren die voorkomen in de Mekong-regio, een gebied in Zuidoost-Azië dat is genoemd naar de Mekong-rivier. Het omvat onder meer Thailand, Vietnam, Myanmar, Laos en Cambodja.

zuidoost azie
Foto: Wikimedia Commons

Zo blijkt er een zingende kikker te leven, een vleermuis die er als een duiveltje uitziet en een ieniemienievis van slechts 2 centimeter. Ook is er een soort lopende vis ontdekt. Dit dier gebruikt zijn vinnen om zich over het land voort te bewegen.

”Wat we hebben ontdekt, lijkt wel uit de ideeëndoos van een sciencefictionschrijver te komen”, aldus onderzoeker Stefan Ziegler.

De ontdekkingen zijn in 2011 gedaan door wetenschappers. Het Wereld Natuur Fonds heeft afgelopen dinsdag een rapport uitgebracht waarin tien nieuwe diersoorten uitgebreid worden beschreven, waaronder bovengenoemde.

Bron: Nu.nl ©PiepVandaag.nl

 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.