Op 30 april wordt Willem-Alexander koning. Bij de inhuldiging gaat hij helaas wel gekleed in een mantel van echt bont. Sowieso zijn de leden van het koningshuis liefhebbers van bont: vandaar dat zowel koningin Beatrix als prinses Maxima door Bont voor Dieren al eens uitgeroepen zijn tot Dom Bontje

30 april
By Carmelrmd (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft de actie ‘Mijn droom voor ons land’ in het leven geroepen.

Waar dromen wij van als het gaat om onze toekomst? Wat voor land wensen wij onze nieuwe Koning en Koningin en prinses Beatrix toe?

Bont voor Dieren droomt van een bontvrij Nederland. Samen met iedereen die ook over een bontvrije toekomst droomt willen wij deze boodschap aan het koningspaar meegeven. Het koningshuis staat bekend om haar bontgebruik en daar moet nu eens en voor altijd een einde aan komen.

Helpt u mee? Schrijf, teken, schilder, schets uw droom en stuur deze naar ons op.

Wij maken van alle inzendingen een levensgrote collage en zullen deze aanbieden aan het koningspaar zodat het hun inspireert om, net als ons, te streven naar een bontvrij Nederland.

Via onze campagnelink: Koningsmantel leest u meer over deze actie en kunt u uw droom in het formulier invullen. Deelnemen kan tot 26 april.

We zien uw inspirerende creaties graag tegemoet!

Artikel over de koningsmantel in de Volkskrant.

Nicole van Gemert, Directeur Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl