Uit recente tellingen blijkt dat er in Nepal nog zo’n 198 tijgers in het wild leven. Dat zijn er nog steeds weinig, maar vergeleken met 2009 is het een behoorlijke stijging. Toen werden er 121 tijgers geteld. Het goede nieuws werd door de Nepalese overheid bekend gemaakt tijdens de ‘Global Tiger Day‘.

Bengaalse tijger - Nepal
Bengaalse tijger | TeryKats via Compfight cc

Het WNF is blij met het positieve nieuws.

“Sinds de Tijgertop in 2010 werkt de Nepalese regering hard aan het terugdringen van stroperij en dat werpt vruchten af”, aldus Gert Polet van het WNF.

Zo is Nepal het eerste land dat op initiatief van het WNF eco-drones inzet in haar strijd tegen stropers.

Op dit moment zijn India, Rusland en Nepal, de enige landen waar tijgers op systematische wijze worden gemonitord. In 2010 hebben de 13 landen waar tijgers nog in het wild leven afgesproken dat het aantal tijgers in 2022 moet zijn verdubbeld tot 6.000. Om dit doel te kunnen realiseren zijn tellingen heel belangrijk.

Het WNF heeft daarom alle ’tijgerlanden’ opgeroepen tot 2022 drie uitgebreide tellingen te doen waarvan de eerste zou moeten plaatsvinden in 2016.

Bron: WNF.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.