In navolging op het Belgisch initiatief “België zegt NEEN tegen broodfok“, heeft Stray-AFP de groep “Nederland zegt NEEN tegen broodfok” opgericht.

Stray Animal Foundation Platform broodfok

Ook in Nederland zijn wij tegen malafide en grootschalige fok en handel van huisdieren en ook wij zijn tegen het illegaal importeren van pups uit het buitenland.

Jaarlijks komen er 182.000 honden bij in Nederland. Hiervan zijn er 50.000 (27,7%) afkomstig van de legale fok, 8.000 (2,8%) komen binnen via zwerfdierenstichtingen. Het overgrote deel namelijk 125.000 (69,5%) is afkomstig uit de broodfok of komt Nederland binnen via illegale transporten om vervolgens via Marktplaats en dergelijke kanalen verhandeld te worden. Het is dus de hoogste tijd dat de Nederlandse burger zich massaal uitspreekt tegen dit segment waar dierenwelzijn ondergeschikt is aan economisch gewin.

Momenteel verzamelen we zoveel mogelijk likes via Facebook. Vervolgstappen zullen zijn het opstellen van een petitie, het in gesprek gaan met de politiek en het formuleren van preventieve maatregelen. Er zal zoveel mogelijk samenwerking worden gezocht met het Belgische initiatief, ook om te voorkomen dat handelaren/fokkers hun heil over de grens gaan zoeken.

Persbericht Stray Animal Foundation Platform


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.