Voor het eerst in 26 jaar zijn maar liefst 7 verschillende exemplaren Sumatraanse neushoorns vastgelegd door verborgen camera’s in een Indonesisch nationaal park.

Sumatraanse neushoorn
Sumatraanse neushoorn verborgen camera | Foto: LIF

Dit is heel goed nieuws! Men ging er namelijk van uit dat het dier uitgestorven zou zijn in dit gebied. Begin augustus pikten verborgen infrarood camera’s echter een groep neushoons op in het Mount Leuser National Park. Het gaat om een groep van zes vrouwtjes en één mannetje. Experts zeggen dat er nog maar rond de 200 Sumatraanse neushoorns over de hele wereld te vinden zijn. De Leuser International Foundation zegt naar aanleiding van de foto’s:

“Er zijn meer dan 1.000 foto’s gemaakt waarop de Sumatraanse neushoorns in goede gezondheid te zien zijn. We hopen dat we er nog meer vinden, wanneer we andere locaties gaan onderzoeken.”

Sumatraanse neushoorns zijn de kleinste soort neushoorns. Door stroperij en ontbossing is de populatie de laatste 20 jaar enorm achteruit gegaan. Het team van het nationaal park hoopt dankzij de ontdekking meer steun te krijgen van autoriteiten om een vuist te maken tegen stropers en illegale houtkap. In het Mount Leuser National Park leven de Sumatraanse neushoorn, orang-oetan, tijger, olifant en de Maleise beer naast elkaar. Al deze diersoorten worden bedreigd.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.