Britse zanger/tekstschrijver/componist en oud-voorman van de band The Smiths, Morrissey,  schenkt schikkingsgeld van Gordon Ramsay’s tv-spot aan PETA. Het ongeoorloofde gebruik van een lied van The Smiths van het Britse tv-kanaal Channel 4 resulteert in £10.000 voor de anti–foie gras campagne van PETA UK.

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay | Foto: Wikimedia Commons

Een nieuwe PETA UK advertentie waarin de wreedheid achter elk blikje foie gras belicht wordt, zal geheel gefinancierd worden door het Britse Channel 4, nadat de omroep een liedje van The Smiths had gebruikt in reclames voor de Christmas Cookalong Live van Gordon Ramsay in 2011. Gezien Morrissey niet wou dat “Please, Please, Please Let Me Get What I Want” gebruikt werd om een programma te promoten van een chef-kok die foie gras gebruikt, zette hij zijn juridisch team in actie en verzocht hij dat al het geld dat verkregen werd, gedoneerd zou worden aan PETA UK. PETA UK ontving £10.000, die de organisatie zal gebruiken om advertentieruimte te kopen voor haar campagne tegen de op wrede wijze geproduceerde foie gras.

“Morrissey spreekt zich altijd uit tegen wreedheid tegen dieren, en zijn gulle donatie zal PETA UK in staat stellen om net zo volmondig te zijn in de strijd tegen foie gras”, zegt PETA UK associate director Mimi Bekhechi. “Op een bepaalde manier hebben we dit aan Gordon Ramsay te danken – het was een tv-spot voor zijn show dat onze inspanningen zal financieren om ervoor te zorgen dat iedereen weet dat foie gras komt van de zieke levers van mishandelde dieren.”

De schikking komt net op het moment dat een PETA US onderzoek de oorsprong onthulde van de foie gras die geserveerd wordt in het Gordon Ramsay restaurant in het The London hotel in Manhattan: een intensieve veehouderij in het noorden van de staat New York waar eenden op gewelddadige wijze worden gedwangvoederd om hun levers ziek te maken en te vergroten en waar jaarlijks duizenden eenden dood neervallen nog voordat ze naar de slacht gaan. PETA US  verzoekt Ramsay om geen foie gras meer te serveren in al zijn restaurants.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

Persbericht PETA.nl