Het lukte een straatkat in het Engelse Peterborough ondanks haar ernstige brandwonden en infecties goed voor haar drie kittens te zorgen. Hoewel poes Patch er heel slecht aan toe was, bleken haar jongen in uitstekende gezondheid. Hulp kwam net op tijd.

brandwonden
Patch met haar kittens | Foto via Daily Mail

Gewond en alleen

De derdegraads brandwonden van de dappere poes zijn veroorzaakt door kokend water, dat hufters waarschijnlijk met opzet over haar heen goten. Patch leefde op straat en had niemand om haar ernstige wonden, over een derde van haar lijfje, te verzorgen. Daardoor raakten deze geïnfecteerd en was de huid aan het afsterven.

Reddende engel

Gelukkig vond een inwoner van Peterborough de gewonde moederpoes en haar kittens op straat en bracht ze naar de dierenarts. Die zei dat ze binnen een dag zou zijn overleden, als ze niet was binnengebracht.

‘Zeggen dat ze er vreselijk aan toe was, is een understatement. De vacht had op sommige plaatsen losgelaten en haar wonden waren geïnfecteerd. Ondanks de vreselijke pijn die ze moet geleden hebben, zorgde ze nog voor haar kittens. Ze maakte ze schoon en was heel beschermend naar hen toe’, vertelt verzorger Pam McNicol.

Gehavend, maar hersteld

Door snelle actie van de vinder en de dierenarts werd ze met spoed behandeld. Haar vacht werd schoongemaakt en verzorgd, hoewel ze op sommige plekken kaal zal blijven en littekens zal houden.

‘Er zijn nog minstens drie operaties nodig om alle dode en beschadigde huid te verwijderen’, zegt dierenarts Cees Bennett.

Het had heel slecht af kunnen lopen met Patch en haar kittens, maar waarschijnlijk zal ze goed herstellen van haar afschuwelijke verwondingen. Het stel krijgt nu kans op een beter leven, als kattenliefhebbers de dieren willen adopteren.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde