Massale roep om beter diertransport

De Europese bevolking roept massaal om beter diertransport. Donderdag kreeg Europees commissaris John Dalli (Gezondheid en Consumentenzaken) 1,1 miljoen handtekening aangeboden.

Koe in vrachtwagen

©Eyes on Animals

De ondertekenaars van de petities eisen dat levende slachtdieren niet langer dan 8 uur vervoerd worden. Dieren worden nu onder onacceptabele omstandigheden vervoerd, aldus de opstellers van de petitie. Ze willen dat er een eind komt aan de dierenhandeling.

Meerdere Nederlandse Europarlementariërs zoals Esther de Lange (CDA), Bas Eickhout (GroenLinks), Gerben-Jan Gerbrandy (D66) en Judith Merkies (PvdA) zijn voorstander van de actie.

Bron ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Beter nog,helemaal geen levende dieren meer op transport!!!
  Hier wordt al jaren” strijd” om gevoerd,wanneer gaat het nu eens echt gebeuren dat deze dieren niet meer lijden?

 2. Rachida zegt:

  Vaak zie ik ze op mijn route, zo triest, zo onnodig, een kleine moeite om minder dieren op elkaar
  te persen, water te geven bij een stop in de schaduw, en te checken of iedereen nog oké is, een vakantie bus met 60 plaatsen neemt toch ook niet 120 man mee waarvan er dan 60 op schoot moeten zitten, langer dan acht uur zonder drinken, in de volle zon wachtende tot de chauffeur zijn behoeftes heeft gedaan (uitgebreid eten, kletsen met collega’s,plassen) , de reden van deze wantoestanden is altijd geld!
  Ik vind dat dieren geslacht mUeten worden in het land van geboorte, en dan diepgevroren vervoeren.
  Dat is een goede optie tegen dit dierenleed, en als men levend slachtvee wil dan moeten ze het in eigenland fokken!