Een blindegeleidehond sprong gisteren zijn baasje achterna, toen deze op de metrorails terecht kwam in Harlem, New York. De man was onwel geworden en viel van het platform, waarna een metro over hen heen reed. Beiden overleefden het ongeluk. Als dit geen echte vriendschap is?

blindengeleidehond
Zwarte labrador | Foto credit: redeye^ via Compfight cc

De zestigjarige Cecil Williams was ‘s ochtends op weg naar een tandartsafspraak toen hij duizelig werd en vanaf het platform voorover viel, zo op de rails van de metro. Zijn blindengeleidehond Orlando, een zwarte labrador, probeerde Williams tegen te houden door te blaffen en hem weg te trekken van de rand van het platform. Toch kon hij niet voorkomen dat de man viel.

Volgens een ooggetuige aarzelde Orlando geen moment:

‘De man viel naar beneden en de hond sprong hem achterna. Hij likte de man en probeerde hem in beweging te krijgen.’

Toen kort na de val een metro aan kwam rijden, riep een medewerker van het vervoersbedrijf naar Williams dat hij tussen de rails moest blijven liggen. Anderen probeerden ondertussen de machinist te waarschuwen. Deze trapte op de rem, maar kon niet voorkomen dat anderhalve wagon over Williams en Orlando heen reed.

Ook toen de metro eraan kwam bleef Orlando bij zijn baas en verroerde zich niet. Hij probeerde Williams te redden en toen dat niet op tijd lukte, liet hij hem niet in de steek. Gelukkig hebben ze het ongeluk overleefd: Williams moest naar het ziekenhuis om een hoofdwond te laten behandelen, Orlando kwam er heelhuids vanaf.

Williams is zijn hond heel dankbaar en is van plan hem te verwennen met lekkere hapjes en veel aandacht. Omdat Orlando’s werkzame leven er bijna op zit, zoekt Williams een goed huis voor hem, want zijn verzekering vergoedt de kosten voor een gepensioneerde hulphond niet. Hopelijk vindt hij na deze media-aandacht een gouden mand voor zijn trouwe hond.

Kijk hier voor foto’s van Cecil Williams en Orlando.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.