Wereldwijd worden er per jaar 60 miljard dieren gedood voor voedsel. De meeste van deze dieren komen van fabrieksboerderijen, waar ze nooit daglicht zien en een afschuwelijk leven hebben. Ze worden volgepropt met antibiotica en hormonen, die gevaarlijk zijn voor de mens. En deze megastallen worden alsmaar groter en groter, met alle gevolgen van dien. Een groep Nederlandse filmmakers vindt dit genoeg geweest en maakte de korte film “Mad Sausage”.

mad sausage

“Mad Sausage” gaat over een worst in een snackbar, die begint te praten, zodra een man hem wil eten. Hij vertelt hem over alle afschuwelijkheden in de bio-industrie, maar de man wil niet luisteren.

Amsterdamse regisseur Louis van Zwol besloot deze korte film te maken, nadat hij het boek ‘Eating Animals’ van auteur Jonathan Safran Foer had gelezen. Samen met productiebedrijf IamErika stelde hij een team van reclame- en filmprofessionals uit Amsterdam samen, die allen iets gemeen hadden: ze wilde een verschil maken in de wereld. Mad Sausage is het product van hun liefde voor film en hun gevoel voor ethische verantwoordelijkheid naar dieren toe.

Na het maken van de video, toonde de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Mercy For Animals (MFA) interesse. IamErika & MFA werkten samen, om een zo groot mogelijk publiek te bereiken met Mad Sausage. Dankzij MFA, is een kortere versie van 60 seconden nu te zien in New York, Los Angeles, and Chicago op MTV, VH1 en BRAVO en nationaal op HULU.

Bekijk hieronder de indrukwekkende video “Mad Sausage”:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor