In Limburg heeft een boswachter een lugubere vondst gedaan. In het Nationaal Park de Meinweg werden drie afgeslachte zwijnen aangetroffen. Een dier was over een balk heen gehangen en een ander dier, dat ook nog eens drachtig was, lag uitgespreid op de grond. Het ongeboren biggetje was eruit gesneden en naast de moeder op de grond geëtaleerd. Vlak bij de zwijnen werd ook nog de kop van een zalm geprikt aan een stok gevonden.

De Meinweg
De Meinweg | Foto via website

De boswachter die de vondst deed is geschokt.

“Dit gaat echt te ver’, vertelt ze verbouwereerd aan AD.nl. Dat bij Halloween een spookachtig decor hoort, is tot daaraan toe, maar dit gaat om echte dieren!”

Wie verantwoordelijk is voor deze afschuwelijke daad is onbekend. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat het afgelopen week Halloween was. Er werden twee zogenaamde Halloweentochten georganiseerd in het bos. Eén ervan was aangekondigd bij de boswachterij, een andere georganiseerd door een manege in de buurt echter niet. De manege heeft de politie laten weten de geslachte dieren opgeruimd te hebben, maar of er een verband is met de manege en de gedode dieren is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de dieren door een kogel om het leven zijn gekomen en daarna zijn gevild.

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over het incident.

Bron: AD ©PiepVandaag.nl