Koalabeertjes hebben te lijden onder klimaatverandering. De toenemende droogte en hitte vormen een serieuze bedreiging voor de dieren. Australië moet dringend actie gaan ondernemen.

Koalabeertjes
Foto: Wikimedia Commons

De bedreigde koala’s zoeken namelijk overdag beschutting in bomen met veel bladeren die de zon wat weghouden. Helaas zijn die er lang niet genoeg. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat door het gebrek aan schaduwrijke bomen de dieren grote kans lopen op uitdroging en oververhitting en uiteindelijk de dood vinden.

Wetenschappers van de Universiteit van Sydney hebben drie jaar lang veertig koalabeertjes gevolgd door middel van gps. Eén van de trieste onderzoeksresultaten is dat in 2009 een kwart van de koala’s overleden is als gevolg van een hittegolf.

”Als we niet genoeg bomen planten, zullen koala’s sterven als er meer hittegolven komen. Het aantal koala’s zal flink afnemen als we hun leefomgeving niet in stand houden”, aldus één van de wetenschappers.

Bron: NU.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.