Gisteren is in de Poolse hoofdstad Warschau de internationale klimaattop van de Verenigde Naties (VN) van start gegaan. Meer dan 190 landen zijn tijdens deze top, die voor de negentiende keer wordt gehouden, vertegenwoordigd.

Klimaattop Warschau
Foto: 4BlueEyes Pete Williamson / Foter.com / CC BY-NC-ND

In 2015 moet er in Parijs een nieuw klimaatakkoord worden gesloten, wat alle landen moet bewegen om hun uitstoot te verminderen. Momenteel zijn alleen de geïndustrialiseerde landen onder het Kyoto-protocol geëngageerd. Ook staat het tegengaan van de opwarming van de aarde op het programma.

Klimaatramp Filipijnen
Bij de start van de conferentie vestigde klimaatverantwoordelijke van de VN, Christiana Figueres, de aandacht op orkaan Haiyan, die het afgelopen weekend op de Filipijnen huishield en een spoor van vernieling achterliet:

“Het is een realiteit die ons moet doen nadenken over de klimaatverandering”, zei Figueres.

Verder riep zij op tot tot samenwerken: “Er zijn geen twee ploegen, maar de voltallige mensheid. Er is geen winnaar of verliezer. We moeten allemaal samen winnen, of verliezen.”

Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.