Omdat ik gewoon niet meer weet wat ik er meer over moet zeggen hier de antwoorden op de Kamervragen gesteld door de Partij voor de Dieren met betrekking tot de paardenverwaarlozing in Weert. Maanden ben ik hier mee bezig geweest en al die tijd hebben dierenbeschermers mij zo goed als dat ging op de hoogte gehouden van de situatie in de stal te Weert.

Kapotte ruitOm je herinnering op te frissen hier de eerder verschenen berichten en blogs:

En nog even extra ter herinnering het laatste nieuws wat 29 juni jongstleden op PiepVandaag verscheen:

Paardenhandelaar Weert haalt verwaarloosde hengst weg

Verontrustend nieuws uit Weert. De paardenhandelaar, die begin deze week is beboet voor verwaarlozing en over wie geadviseerd is tot oplegging van een dwangsom per gestelde overtreding, heeft een volgende stap gezet in een poging de LID en de dierenpolitie te ontlopen.

De verwaarloosde hengst die in een smerige stal, 24-uur per dag opgesloten stond en waarvoor de eigenaresse afgelopen maandag dus nog is beboet, is weggehaald. De bewezen veelpleger van dierenmishandeling en -verwaarlozing heeft wederom een paard aan de controle van de politie en de Dierenbescherming kunnen onttrekken en iedereen staat er bij en kijkt ernaar. Niemand weet waar het paard gebleven is.

Het meest veelzeggende antwoord van de staatssecretaris is het volgende:

In het algemeen is het een houder toegestaan om dieren te verplaatsen of te verkopen, tenzij expliciet is opgenomen in het besluit tot last onder bestuursdwang dat dit niet mag. Een reden voor het opnemen van een dergelijke bepaling kan zijn dat er een medische behandeling is opgestart onder bestuursdwang die afgemaakt moet worden. In dit geval was dit echter niet noodzakelijk, en is de betrokkene niet ingeperkt in haar recht om de dieren te verkopen.

Lees hier de andere Kamervragen en de antwoorden van de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Het enige dat we nu nog kunnen hopen is dat de LID en de dierenpolitie voldoende tijd krijgen om deze handelaar in de gaten te houden, want de kans op herhaling lijkt mij persoonlijk zeer reëel. Hoe het mogelijk is dat iemand zoals deze dame geen houdverbod opgelegd kan krijgen is mij een raadsel.

En hoe het nu met de hengst gaat komen we misschien wel nooit te weten. Het arme dier heeft vanaf februari in erbarmelijke omstandigheden gewacht op verbetering. Heel wat mensen, waaronder ik zelf, hebben er slapeloze nachten van gehad.

Wat was het fijn geweest om nu te weten dat het eindelijk goed met hem gaat.

Mocht iemand nog tips hebben meldt ze dan alsjeblieft bij de redactie! info@piepvandaag.nl.


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.