Zeer recent ben ik samen met Loretta Schrijver naar Stichting Melief geweest. Wat een geweldig uitje! Je moet er wat voor over hebben want het is helemaal in Duitsland maar dan heb je ook wel echt wat. Twee ongelofelijk lieve mannen, Marc Winter en Lothar Vermeulen, die daar vol overgave voor maar liefst meer dan duizend dieren zorgen.

Geiten, hanen, katten, honden, hangbuikzwijnen, varkens, konijnen, ganzen, een paard enzovoort, enzovoort. En stuk voor stuk dieren met een bijzonder verhaal die eigenlijk nergens anders meer terecht konden. De stichting heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijne nieuwe en permanente woonplek te bieden.

Zo woont er een hondje dat ooit van een man was met psychiatrische problemen. Beiden werden ziek maar men wist niet waarom. Bleek uiteindelijk dat de man zichzelf maar ook zijn hondje met olie injecteerde…

Of het varken Engel dat bijna letterlijk uit de lucht is komen vallen (vandaar ook haar naam). Melief ligt namelijk aan een drukke weg waar veel varkenstransporten langskomen. Dit idyllische plekje wordt omringd door bio-industrie. Het contrast kan echt niet groter zijn. Engel is van zo’n passerende vrachtwagen afgevallen toen ze een biggetje van 4 maanden oud was. Wat een geluk dat ze hier nu echt varken mag zijn. Ik heb de modderpoel bijna persoonlijk uitgeprobeerd want de dieren willen maar wat graag geknuffeld worden en dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Maar uiteindelijk is zo’n varken toch ook best groot en vooral sterk, dus maar even een liefkozend ‘duwtje’ terug…

Stichting Melief - Karen Soeters en Tofu
Stichting Melief – Karen en Tofu

Bij Melief hebben ze ook een wens. Ze willen heel graag dakpannen hebben en ik begrijp inmiddels heel goed waarom. We liepen door de ruimte waar de meeste poezen wonen en daar kun je zo door het dak naar de hemel kijken. Heel leuk in de zomer met mooi weer maar je moet er toch niet aan denken hoe dat met regen en straks in de winter moet. Toen wij er waren hadden Marc en Lothar er alweer een hele ochtend op zitten met emmers sjouwen en dweilen omdat het met bakken uit de lucht kwam.

Yvonne Kroonenberg, ook columniste bij PiepVandaag heeft de actie: ‘Koop een dakpan voor Melief’ bedacht, want uiteindelijk zal het hele dak van de boerderij moeten worden vervangen. Wij van PiepVandaag willen hier graag bij helpen en roepen daarom iedereen op een dakpan te kopen. Ze kosten 10 euro per stuk en bestellen kan hier.

Kringloopwinkel Wawollie, die recent haar derde vestiging opende gaat er zelfs 50 kopen.

Onder het mom beelden zeggen meer dan woorden, hier een kort fotoverslag van ons bezoek. Een filmpje volgt binnenkort.
[SlideDeck2 id=11685]