Pafos is niet meer en na alle injecties voor de plofkip, nu ook een financiële!

Deze blog kan ik niet anders beginnen dan met het melden van het vreselijke nieuws dat Pafos niet meer is. Het paard, dat zo liefdevol door de Paardenopvang Amsterdam werd opgevangen, nadat hij door John van den Heuvel uitgemergeld werd aangetroffen bij een paardenhandelaarster uit Weert, heeft niet lang van zijn redding mogen genieten.

Pafos
Pafos

Het was eigenlijk heel toevallig dat ik Pafos ontmoette. Ik wilde al langer graag een filmpje maken over het werk van de paardenopvang. En net toen ik daar was om te filmen was Pafos binnengebracht. Ik heb de nodige ellende gezien, maar ik moest echt even moeten slikken toen ik hem daar zag staan. Zo uitgemergeld. Hoe kan iemand dit een dier aandoen. Dit verhaal heeft uiteindelijk nog een flink vervolg gekregen met de andere paarden die in Weert bij deze gewetenloze paardenhandelaarster waren achtergebleven.

Pafos
Pafos

Later ben ik nog eens teruggegaan naar de paardenopvang. Daar werd ik door een uitermate vrolijke Pafos bijna omver gerend in de bak. Hij wilde stoeien met een ander paard dat daar stond (en mij daarbij even over het hoofd zag). Nog steeds vreselijk mager, want het blijkt een eeuwigheid te duren tot een paard dat er zo ernstig aan toe is weer op krachten is. Maar, ondanks dat dus, oh zo vrolijk. En nu bereikte ons het nieuws dat Pafos op een onherstelbare plek zijn been had gebroken en moest worden geëuthanaseerd. Wat verschrikkelijk. Na zo’n lijdensweg had hij het eindelijk fijn. Het heeft maar van hele korte duur mogen zijn, acht maanden om precies te zijn.

Ik wens namens iedereen bij PiepVandaag.nl de mensen bij de paardenopvang alle sterkte toe bij het verwerken van dit verdriet. Laten we er met zijn allen voor strijden paarden in Nederland beter te beschermen en vooral ook deze strijd niet op te geven. Want laten we eerlijk zijn het is af en toe om bijna moedeloos van te worden.

Plofkip

Dan nog een totaal ander bericht waar mijn oog op viel. En ik moest eerlijk gezegd even knipperen om zeker te weten dat er stond wat er stond. De Europese Unie stelt 27,15 miljoen euro ter beschikking voor de promotie van vlees en melk. Je kunt het je gewoon niet voorstellen maar het is dus echt zo. We stevenen af op een voedselcrisis, klimaatcrisis, biodiversiteitscrisis, schoonwatercrisis en noem het allemaal maar op wat voor crises nog meer. Maar toch is er 27,15 miljoen euro nodig, om bijvoorbeeld de plofkip te promoten. Kan iemand mij uitleggen waarom we de consumptie van vlees überhaupt moeten promoten?

Dat gaan dus weer heel wat ergerlijke momenten opleveren,  als die domme reclame “kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip” langskomt. Ik hoop dat Wakker Dier weer met veel creatieve variaties gaat komen

“kip het meest mishandelde stukje vlees, kip…”