Een enorme tegenvaller voor dierenbeschermers: de jagers die vorig jaar bij Beets twee huiskatten doodschoten, worden daarvoor niet vervolgd. De dierenbescherming had hiervoor gepleit, omdat de jagers hadden moeten weten dat het hier om huisdieren ging.

Ik was in de, kennelijk naieve veronderstelling, dat er niet op katten gejaagd mag worden, maar blijkbaar geldt er in Friesland een vrijstelling voor het doden van wilde katten.  Bizar, afschuwelijk en meer van die dingen. Heb er eigenlijk gewoon geen woorden voor.

Katje
©Foto_di_Signorina

Waar ik ook geen woorden voor heb is het feit dat Paul Watson, de oprichter van Sea Shepherd is gearresteerd. Gelukkig nu ook op borgtocht vrijgelaten, maar het lijkt er op alsof sommige landen er alles aan doen Sea Shepherd te dwarsbomen. Directeur van Sea Shepherd Nederland, Geert Vons heeft zich aangesloten als columnist bij PiepVandaag. Hij gaat ons op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. En uiteraard zal PiepVandaag.nl er alles aan doen Sea Shepherd te steunen.

Tot slot dan ook wat vrolijker nieuws.

Het einde van het Bleker tijdperk is in zicht. Hoera!!!! Nu hij de strijd om het lijsttrekkersschap bij het CDA verloren heeft, trekt hij zich terug uit de politiek. Geweldige beslissing, hoe eerder hoe beter. Ik heb meerdere malen gedacht: erger dan Gerda Verburg kan niet, maar helaas. Henk heeft de afgelopen jaren bewezen dat het altijd nog een paar gradaties erger kan.

Ik was niet eens meer verbaasd om in Dagblad de Limburger een verslag van zijn campagnebezoek aan Limburg te lezen. Je krijgt het eigenlijk niet verzonnen namelijk, want waar gaat hij heen?  Met een zwerm journalisten en fotografen eromheen… naar een nertsenfokkerij!  En hij laat zich uitvoerig filmen en fotograferen met een stuk of  zes pas geboren diertjes in zijn handen. Hoe aandoenlijk. Maar daarna worden ze buiten het zicht van de camera’s weer teruggezet in hun draadkooien. Een kort en ellendig leven tegemoet.

Maar nogmaals de vrolijke kant van het verhaal. Exit Bleker. So long, farewell, Auf Wiedersehen, goodbye!!!!!!!!!!!!!