Het trieste verhaal van Pafos, bezoekers van de site en kijkers van het programma Recht Gezet van John van den Heuvel, zullen het inmiddels kennen.

Een schrijnende zaak van de ernstige verwaarlozing van paarden, waarbij Pafos het geluk had terecht te kunnen bij Paardenopvang Amsterdam, nadat bleek dat de verkoop van hem niet rechtmatig was. Helaas gold dat niet voor de overige paarden die bij hem op stal stonden. De eigenaresse kreeg proces-verbaal wegens verwaarlozing en kwam onder toezicht te staan van de Dierenbescherming en politie om het welzijn van de overgebleven paarden te garanderen.

Pafos
Pafos

Recent bereikte ons echter het bericht dat van de overgebleven paarden er inmiddels vijf zijn weggehaald door de eigenaresse. Hoe het met deze paarden gaat en waar ze nu staan is vooralsnog niet duidelijk.

Hoe is het nu mogelijk dat terwijl er sprake is van toezicht paarden zomaar kunnen worden weggehaald. Iets om uit te zoeken lijkt me maar het ziet er vooralsnog naar uit dat er bij wet bar weinig geregeld is op dit gebied.

Echt schokkend vind ik onderstaande foto, die ons werd toegestuurd door bezorgde dierenbeschermers uit de regio, van één van de paarden in de betreffende stal.

Kapotte ruitAan een kapot raam als dit kan een paard zich ernstig verwonden. Ik heb begrepen dat zowel de dierenpolitie als de Dierenbescherming met deze zaak bezig is maar ik vraag me ernstig af wat nu precies de huidige stand van zaken is.

Ik heb de Dierenbescherming daarom om een reactie gevraagd.

Wordt vervolgd.