Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over het kattengooi-incident in het Antwerpse stadhuis. Vlaams kunstenaar Jan Fabre zit achter de zinloze dierenmishandeling. Hij vond het nodig om voor zijn nieuwste project, een film, katten in de lucht te gooien.

Tweede Kamer
Foto: Wikimedia Commons

Dat katten altijd op hun pootjes terechtkomen, is een fabeltje, zo blijkt wel uit het filmpje dat een ooggetuige in het stadhuis van Antwerpen stiekem maakte. Verschillende keren is te zien dat de katten op hun rug terechtkomen.

Partij voor de Dieren vindt het onaanvaardbaar dat er met katten gegooid wordt en wil dat er een verbod komt op het maken, op de markt brengen of vertonen van films waarvoor dieren opzettelijk zijn mishandeld , zoals het verbod op seks met dieren is vastgelegd in artikelen 245 en 245a van het Wetboek van Strafrecht.

Lees hier de vragen die Esther Ouwehand heeft gesteld.

Bron: Partij voor de Dieren

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.