Zaterdag is helaas weer een Japanse vloot walvisjagers op weg gegaan naar Antarctica. Het doel van de jagers is om voor eind maart tot 50 vinvissen en 935 dwergwalvissen te vangen. Dat heeft het persbureau Kyodo laten weten.

Walvisjacht Antarctica - walvisjagers
Walvisjacht Antarctica | Foto: ASOC Pictures / Foter.com / CC BY-NC-ND

Volgens de Japanse overheid worden de dieren gevangen voor wetenschappelijk onderzoek, maar iedereen weet inmiddels wel dat het gewoon om het vlees van de dieren gaat dat wordt verkocht aan Japanse restaurants. Onder patrouille worden de drie schepen naar Antarctica gebracht om actievoerders tegen te houden.

Tijdens het vorige jachtseizoen werden ‘slechts’ 103 dwergwalvissen gedood. Dat kwam niet alleen door het slecht weer maar vooral door het werk van onder andere Sea Shepherd.

Japan blijft jacht maken op walvissen in de Zuidelijke Oceaan terwijl de walvisjacht internationaal verboden is. Vorige maand nog luidde de onafhankelijke milieuorganisatie Environmental Investigation Agency (EIA) de alarmbel. Als de Japanse jacht op walvissen, bruinvissen en dolfijnen niet snel afneemt,  dan zullen deze kleine walvisachtigen binnenkort uitgestorven zijn.

Bron: ANP ©PiepVandaag.nl