Zou het echt waar zijn? Volgens de Japanse krant Asahi overweegt de regering dit jaar niet op walvissen te gaan jagen in Antartica. Helaas niet vanuit dierenwelzijnsperspectief maar omdat het fabrieksschip van de walsvissenvloot Nisshin Maru te oud is.

nisshin maru
Foto: Sea Shepherd

Het opknappen van het schip zou maanden in beslag nemen en aangezien de jaarlijkse toch naar de Stille Zuidzee eind november of begin december zou moeten starten is dat niet haalbaar. Het zou voor het eerst in 25 jaar tijd zijn dat de walvisjacht niet doorgaat.

Minister van Milieu in Australië  Tony Burke heeft aangekondigd verder onderzoek te doen naar deze berichgeving. Aan ABC News liet Burke weten:

“Dit is een land dat na de aardbeving en tsunami met een herstelfactuur van miljarden dollars geconfronteerd wordt, en daar bovenop komt nog de Fukushima kernramp, die nog eens honderden miljarden kost. Japan heeft de grootste begrotingstekort van de geïndustrialiseerde wereld, er rest hen niet veel geld meer. De walvisjacht is aangewezen op overheidssubsidies en wij vinden dat het geld naar de mensen moet gaan die het nodig hebben, de slachtoffers van de tsunami en de kernramp, en niet naar de walvisjacht die Japan niet nodig heeft”. 

Bron: HLN ©PiepVandaag.nl