Tijdens een conventie zijn de South African National Parks (SANParks) gewaarschuwd dat ivoorstroperij in 2014 in Zuid-Afrika een nog groter probleem zal worden. Momenteel is de stroperij in andere Afrikaanse landen al zeer zorgwekkend.

Illegale ivoorhandel
Illegale ivoorhandel ©Interpol

Op de conventie die plaatsvond in Bangkok, werd verteld dat de enorme toename in olifantenstroperij in Zuid-Afrika in januari al zal plaatsvinden. Dat maakte topman dr. Hector Magome van SANParks bekend.

De olifanten die recentelijk in Hwange National Park in Zimbabwe met cyanide werden vergiftigd waren een waarschuwing voor de wereld. Ivoorstropers doden bijna honderd olifanten per dag. Naar schattig komt dit neer op 320.000 olifanten per jaar. Dit voorval zorgde ook voor vraagtekens bij het vermogen van SANParks om in staat te zijn de olifanten te beschermen. Er worden nu namelijk ook al veel neushoorns gestroopt. Terwijl er veel aandacht gaat naar de bescherming van deze neushoorns, zijn de olifanten een schietschijf voor de stropers.

Sommige mensen geloven dat de ivoorstropers zullen beginnen in het deel van het Krugerpark aan de samenvloeiing van de Limpopo- en Luvuvhu rivier. Dit deel heet Crooks Corner. De topman van SANParks denkt dat vrijwel niets de stropers kan tegenhouden en dat zowel olifanten als neushoorns hun doelwit zijn. Het is niet moeilijk om het water te vergiftigen, vooral in het noorden van het park.

Bron: Wildlifenews ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.