Israël wil de verkoop van echt bont gaan verbieden. Er ligt een wetsvoorstel op tafel, deels het werk van de internationale Anti-Fur Coalition, dat dat moet realiseren.

bont
Foto: Bont voor Dieren

In het wetsontwerp staat dat bont niet langer nodig is, aangezien er voldoende synthetische alternatieven zijn met dezelfde positieve eigenschappen. Het voorstel wordt gesteund door 8 leden van de Knesset, het Israëlische parlement, maar is voorlopig nog niet door het volledige parlement goedgekeurd.

Twee jaar geleden lag een soortgelijk voorstel op tafel, maar dat kreeg toen veel tegenwind van de Haredische gemeenschap die zich kenmerkt door het dragen van een bonten muts. Het nieuwe wetsvoorstel zou daarom nog wel toelaten dat bont wordt verkocht voor wetenschappelijke doeleinden, traditionele gebruiken of het uitdrukken van een culturele identiteit.

Israël zal het eerste land ter wereld zijn dat een algemeen verbod op de verkoop van bont invoert, als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd. In steden als het Ierse Dublin en Fingal, en het Amerikaanse West Hollywood kent eenzelfde verbod. In Israël geldt al wel een productieverbod.

Bron ©PiepVandaag.nl