Om de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan hebben Russische autoriteiten in Voronezh en Volgograd varkens levend verbrand. Een storm van kritiek is losgebarsten nadat via onder andere YouTube beeldmateriaal van de gruwelijkheden naar buiten is gekomen.

Rusland - levend verbrand
Rusland | Foto: Google Maps

Compassion In World Farming (CIWF) riep de internationale diergezondheidsorganisatie, World Organisation for Animal Health (OIE) op onmiddellijk op te treden tegen deze praktijken. Tevens startte de organisatie een e-mailactie, waarbij Russische ambassades wereldwijd werden aangeschreven met protestberichten.

‘Onder controle’

Naar aanleiding van de protesten van het CIWF en onmiddellijke actie van het OIE heeft de Russische overheid laten weten onderzoek te gaan doen naar de situatie die naar eigen zeggen nu ‘onder controle’ is, om ervoor te zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt.

Bron: Nieuwe Oogst & CIWF.org.uk ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.