Illegaal slachten tijdens Offerfeest leidt tot vier aanhoudingen

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) en de politie hebben op de eerste dag van het Offerfeest 8 processen-verbaal opgemaakt en 4 aanhoudingen verricht. In alle gevallen betrof het illegaal slachten van dieren.

In Heusden zijn 4 mensen door de politie aangehouden. Zij worden verdacht van het illegaal slachten van 6 schapen. Deze schapen waren ook niet voorzien van de verplichte oormerken. Alleen door een oormerk kan de herkomst van een dier worden achterhaald en worden vastgesteld dat deze geschikt zijn voor consumptie. Van deze dieren waren er al 4 geslacht. Het vlees van deze dieren is niet geschikt voor consumptie en is daarom vernietigd. De 2 levende schapen zijn in beslag genomen. De 4 verdachten hebben een proces-verbaal gekregen.

In Wieringermeer zijn door de nVWA slachtafval alsmede huiden aangetroffen van 7 illegaal geslachte schapen. Tegen de 3 verdachten en de veehouder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Er mag alleen in de daarvoor aangewezen slachthuizen dieren worden gedood zonder verdoving. Het ritueel slachten op bijvoorbeeld een boerderij of in een woning is verboden. Dit kan leiden tot een boete van maximaal € 67.000, een taakstraf of een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar.

Er zullen ongeveer 75.000 schapen en geiten en 4.000 runderen ritueel worden geslacht in 95 slachthuizen. In totaal zijn er in Nederland 215 slachterijen. Het slachten gebeurt onder toezicht van een dierenarts van de nVWA.

PiepVandaag is een petitie gestart om een einde te maken aan onverdoofd ritueel slachten. De petitie is hier te ondertekenen.

Bron: nVWA

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. HET IS ONGEOORLOOFD DE DIEREN ONVERDOOFD TE SLACHTEN ZELFS NA HUN INSNEDE ZIT ER NOG VEEL LEVEN IN SOMMIGE LOPEN NOG WEG ER BESTAAN GENOEG VIDEOS ERVAN WAAR JE DIT KAN ZIEN GENOMEN MET VERBORGEN CAMERA HET IS ZEKER NIET VOOR MENSEN MET EEN ZWAK HART HEBBEN DE DIEREN DIT VERDIENT? ZIJN HET MISCHIEN DE DIERENAKTIVISTEN DIE BEULEN ZIN????

 2. Dus Harry als we gewoon met knuppels en speren achter dieren aan rennen en afmaken, dan zijn we op de goede weg?
  Probeer het dan met je blote handen en zonder hulpmiddelen een dier te doden en op te eten, dan geef je een ieder een eerlijke kans.
  Of we worden eindelijk beschaafd en doden en misbruiken geen andere dieren meer voor eigen gewin, want dat is namelijk niet meer nodig en ook nog eens beter voor mens en andere dieren en het milieu.

 3. Mariëlla zegt:

  Harry, helaas dartelen de schapen die onverdoofd ritueel slacht worden niet lekker rond in de wei, maar staan die óók in megastallen, met duizenden opeen gepakt. Volgens de Islamitische en Joodse wetten horen de dieren een diervriendelijk leven zonder lijden te hebben, maar in de werkelijkheid hebben ze dat niet. De dieren die halal en koosjer worden geslacht komen ‘gewoon’ uit de bio-industrie, net als de zeug met haar biggetjes. Het is te triest voor woorden!

 4. Harry Dillema zegt:

  Tsja, wat is diervriendelijker….een zeug die een paar cm bewegingsvrijheid heeft en constant aan het biggen werpen is of een schaap dat lekker vrij ronddartelt en op een dag geslacht wordt zoals dat al eeuwen gaat.

  We zijn helemaal de weg kwijt.