Zeker honderd dode karpers zijn het water uitgehaald in de wijk Wateringse veld in Den Haag. Over de doodsoorzaak van de dieren is nog niets bekend maar mogelijk zijn de vissen getroffen door een virus.

Karpers
Karpers | Foto: The Akermarks via Compfight cc

Het Hoogheemraadschap Delfland, verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water is een onderzoek gestart. Zeker is in ieder geval dat het niets met het zuurstofgehalte in het water te maken heeft. Het waterschap gaat de komende dagen extra controles uitvoeren.

Een buurtbewoner is er van overtuigd dat de dood van de vissen een gevolg is van de werkzaamheden aan de beschoeiing van de Athenesingel.  Het waterschap laat weten de uitslag van het laboratorium af te wachten.

Wie dode vissen vindt, wordt geadviseerd deze niet aan te raken maar het Meldpunt Toezicht Delfland te bellen via 015-270 18 88. Ook mailen kan, naar meldpunt@hhdelfland.nl.

Bron: Omroepwest.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.