In Heerlen heeft de dierenpolitie vijf herdershonden uit een ernstig vervuilde woning gehaald. Het gaat om drie pups, een teef en een reu. De dieren zaten in een ruimte vol urine en uitwerpselen.

vervuilde woning
Foto: RTVKatwijk

De honden zaten onder de vlooien en een van de dieren had daarbij schurft. De bewoners van het huis, een man van 49 jaar en zijn 26-jarige zoon, lieten de dieren wel uit en gaven ze ook te eten. Schoonmaken deden ze echter niet, met alle gevolgen van dien. De mannen waren dit jaar al vaker gecontroleerd, maar er veranderde niets aan de situatie van de dieren.

In Dagblad de Limburger zegt Marc Stachowski, coördinator dierenpolitie, dat dergelijke situaties zelden worden aangetroffen.

“Het was onvoorstelbaar vies. Dit staat in de top drie van ernstige vervuilingen die we hebben aangetroffen,” aldus Stachowski.

Voorlopig zitten vader en zoon vast. Dit omdat ze naast het verwaarlozen van de dieren openstaande boetes hebben voor verkeersovertredingen. Van de puppy’s is afstand gedaan. De volwassen dieren krijgen ze terug als ze hun huis schoonmaken.

De honden worden op een geheime locatie opgevangen.

Bron: RTL Nieuws/ANP  ©PiepVandaag.nl