Een rondscharrelende hond in Thailand vond onlangs op een vuilstortplaats een pasgeboren baby in een plastic tas. De viervoeter nam het kindje mee naar huis en redde zo haar leven.

Pui - vuilnisbelt
Pui krijgt zijn onderscheiding | Foto via Bangkok Post

Gevoelig dier

Het pasgeboren en blijkbaar ongewenste baby’tje was gedumpt op een vuilstortplaats nabij Bangkok, waar Pui, een Thaise Bangkaew, geregeld rondwandelt. Dit bleek uiteindelijk haar geluk. Pui vond de baby en nam de tas in zijn bek mee naar het huis van zijn baasje, Gumnerd Thongmak. De dochter van Thongmak hoorde de hond buiten om aandacht blaffen en vond zo de baby in de witte plastic tas.

Waardering voor hondenheld

Thongmak haastte zich met het kindje naar het ziekenhuis. Het meisje bleek te vroeg geboren, maar de artsen zijn tevreden over haar gezondheidstoestand. Volgens de Bangkok Post werd Pui onderscheiden voor zijn heldhaftige daad: hij kreeg een halsband en een medaille van het Rode Kruis. Zijn baasje kreeg een beloning van $300,-.

“Wat een geluk dat kleine Pui de baby vond! Wij waren erg verrast, want Pui neemt nooit iets mee naar huis, hij blaft alleen graag naar vreemden als hij buiten rondwandelt. Het heeft blijkbaar zo moeten zijn”, aldus Poomrat Thongmak.

Adoptie

De politie probeert nu de biologische moeder van de baby te vinden en vermoedt dat het een tienermeisje is dat bij een plaatselijke fabriek werkt. De familie Thongmak heeft aangegeven de baby te willen adopteren, evenals vier andere echtparen.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde