De eigenaar van een kruising pitbull/Amerikaanse bulldog zag zijn reu eind januari op een andere reu ‘rijden’ en maakte hieruit op dat de hond homofiel was. De inwoner van Jackson, Tennessee, bracht het dier daarom acuut naar het Jackson Rabies Control Animal Shelter om hem te laten inslapen.

Elton - homofilie
Elton | Foto via Facebook

Gedumpt door homofoob

Hoewel honden homofiel kunnen zijn, rijden ze gewoonlijk op een andere hond om hun dominantie te tonen, om te spelen, of omdat ze nerveus of onrustig zijn, aldus Psychology Today. Maar ook al zou de hond inderdaad homofiel zijn, dat zijn eigenaar om deze reden van hem af wilde, is wel heel triest.

Reddingsactie via social media

Gelukkig voor het dier werd direct een Facebookcampagne gestart om een baasje te vinden voor hij een dag later al geëuthanaseerd zou worden. (In Amerikaanse asiels worden dieren veelal gedood in gaskamers, niet met een spuitje.) Deze onzinnige situatie bracht een storm van verontwaardigde reacties teweeg wat de redding betekende voor de hond die voortaan als ‘ Elton’  door het leven gaat. Hij heeft nu een nieuw baasje.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde