Ondernemer en kattenliefhebber Lauren Peren zamelt op dit moment geld in om het eerste kattencafé te openen in Londen. Het idee voor dit dierenvriendenparadijs ontstond vijf jaar geleden voor het eerst in Japan en inmiddels heeft ook Wenen een feline etablissement.

Het kattencafé: koffiedrinken tussen twintig katten
Cat’s time cafe – Foto via Global Animal

In ’s werelds derde meest dichtbevolkte stad, is het veel huurders niet toegestaan dierlijke metgezellen in huis te nemen. Bij het zien van deze onbeantwoorde kattenliefde, richtte Yoko Yoshida het Cats’ Time Cafe op, om kattenvrienden een pluizig toevluchtsoord te bieden.

Voor ongeveer negen dollar per uur, kunnen bezoekers van het Cats’ Time Cafe een uur lang van koffie of thee genieten, omringd door 21 gezonde en vriendelijke katten. De stamboomrassen variëren van Perzisch tot Siamees. Het kattenpersoneel slaapt en ontspant waar ze wil, terwijl klanten de katten aaien of gewoon genieten van hun gezelschap.

Eén van de meest toegewijde cafébezoekers, Michiko Ota, betaalt een beetje extra om onbeperkte tijd met de katten te kunnen doorbrengen. De fabrieksarbeidster besteedt drie tot vier uur per dag aan haar harige vrienden. Ze zegt dat ze zich ontspannen en comfortabel voelt door het spelen met en het observeren van de katten. In het café kan ze warme vachtjes aanraken en voelen in plaats van het koude metaal uit de fabriek waar ze werkt.

Een andere kattenliefhebber zegt dat alleen al naar de katten kijken leuk is, en dat de tijd hier langzaam verstrijkt. Volgens Time Magazine helpt kijken naar de rondwandelende katten een bezoeker de zorgen van zijn werk te vergeten.

Pears’ idee is om samen te werken met een lokaal dierenasiel in Londen, en 10 tot 15 katten te redden voor haar Britse café. Deze katten zullen socialisatie ondergaan bij de Mayhew-opvang en vervolgens kennis maken met hun nieuwe, liefdevolle levensstijl. Ze vertelde de Star dat ze vooral een ontspannende plek wil creëren. Er is veel medisch onderzoek gedaan naar de voordelen van dierentherapie.

Momenteel werft ze fondsen door middel van Indiegogo en werkt ze eraan om het bedrijf naar haar geboortestad te brengen. We waarderen hoe ze de liefde tussen mens en dier bevordert. Sommigen van ons kunnen het zich om meerdere redenen niet veroorloven om een metgezel te onderhouden en dit geeft die ongelukkige personen een kans om toch nog de ervaring van verbinding te beleven met hun viervoetige kameraden.

Bekijk hier de video van het trendy café in Japan en zie de positieve impact van de katten op hun bezoekers:

Het wachten is nu op een mooi initiatief voor een liefdevol en zorgzaam kattencafé in Nederland!

Bron ©PiepVandaag.nl Isabelle Oostendorp