Een meisje in Amerika heeft, toen zij dertien jaar oud was, een duif opgevoed vanaf het moment dat het diertje uit het ei kwam en daar iedere dag foto’s van gemaakt. Onlangs vond ze de foto’s op haar oude telefoon en publiceerde ze op internet. Het is een prachtige documentatie van de eerste levensdagen van een baby-duif.

Net uit het ei
Net uit het ei – dag 1

Het meisje vond een verlaten duivenei en besloot het niet aan zijn lot over te laten. Ze nam het mee naar huis en ‘broedde’ het ei uit. Ze was erbij toen het kleine duifje uit het ei kroop en documenteerde elke ontwikkeling en voortgang met de camera op haar telefoon. Ze noemde het duifje Deekee en zorgde elke dag voor haar, tot ze uitvloog.

Duif
Duif – dag 31

Een jaar lang bleef Deekee het meisje bezoeken. Totdat de duif ineens niet meer kwam.

“Ze kon komen en gaan zoals ze wilde”, vertelt het meisje. “Net als een huiskat. Op een dag kwam ze niet meer terug. Misschien is ze door iemand gevangen, omdat ze redelijk tam was, of is ze opgegeten door een ander dier. Maar ik hoop dat ze een maatje heeft gevonden en dat ze haar wilde instincten volgt.”

Link naar de foto’s

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.