Zou jij je leven wagen voor een ander? Geo, een puppy van 7 maanden, blijkbaar wel. De hond duwde een jongetje uit de weg voor een aanstormende pick-up truck en werd zelf geraakt. De harige held is herstellende van zijn verwondingen.

Herdershond - herderpup

Doorgereden na aanrijding
Toen Carly Riley uit Clacton-on-Sea, Essex (Groot-Brittannië) onlangs met haar hond en drie zoontjes ging wandelen, kwam een pick-up met hoge snelheid de stoep op rijden. De truck ging recht op de 10-jarige Charlie af. Geo sprong voor de jongen en duwde hem opzij. Hij ving zelf de klap op en werd de weg op geslingerd, waar de wagen over hem heen reedt. De chauffeur ging ervandoor.

Volledig herstel
De Duitse herder werd naar de dierenarts gebracht, die constateerde dat het moedige dier een gebroken rug, een gebroken poot en verschillende interne verwondingen had. Gelukkig zal hij volgens de artsen helemaal herstellen. Carly en haar man hebben er nooit aan gedacht om Geo in te laten slapen. Via de Facebook-pagina ‘Geo The Hero’ hopen ze op bijdragen om de dierenartskosten te kunnen betalen.

Bronnen: Zita, The Sun

©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde