Volgens velen is de hond de beste vriend van de mens. Honden zijn trouw en er bestaan legio verhalen over mooie vriendschappen. De onderstaande vijf laten zien hoe bijzonder onze viervoeters zijn.

hartverwarmend
Vriendschap | Foto Credit: Cia de Foto via Compfight cc

Verdwaalde hond redt leven

Stacey Savige, de buurvrouw van Yolanda Sevogia, vroeg haar op een hondje te passen dat ze had gevonden bij de basisschool. Yolanda vond dit goed, zolang het voor een dag was. De vrouwen namen foto’s van de terrier en verspreidden 4000 flyers. Ook plaatsten ze een advertentie op online netwerk Craigslist.

Een van de zoons van Yolanda, Christian, heeft het syndroom van Down en allerlei andere medische problemen: zo had hij net operaties ondergaan aan zijn hart en nieren.

Vier dagen later zorgde het gezin van Yolanda nog steeds voor de hond, die ze RaeLee hadden genoemd. Toen ze thuiskwam wierp RaeLee zich tegen de deur, blafte hij als een bezetene tegen haar en rende naar de kamer van Christian, waar Yolande de jongen op de grond vond. Hij had een ernstige aanval. Zodra er hulp was werd RaeLee stil.

‘Als RaeLee me niet direct gealarmeerd had, was Christian gestikt in zijn eigen bloed en zijn overleden, volgens de neuroloog’, vertelde Yolanda.

Omdat niemand de hond had opgehaald, besloot Yolanda hem te houden. Een dag later belde Randy, hij had de flyer gezien en zijn hond herkend. Toen hij hoorde dat zijn hond Christans leven had gered en hij de bedroefde kinderen zag, zei hij:

‘Misschien was het de bedoeling dat Odie jullie zou vinden, hou hem maar.’

Hond rouwt bij kist van militair

Bij de begrafenis van Navy SEAL Jon Tumilson in 2011 bleef zijn trouwe vriend Hawkeye bij de kist. Alle aanwezigen zagen de labrador aan het begin van de ceremonie naar voren lopen en naast de kist met zijn baasje gaan liggen.

Marinier verrast zijn beagle

Toen een marinier terugkwam van een missie werd zijn hond Buddy gek van blijdschap. Deze prachtige hereniging is vastgelegd, zie onderstaand filmpje.

Hond blijft ruim 6 jaar bij graf baasje

Dat de band tussen hond en mens zelf na de dood bestaat, bewijst de trouw van Capitán. Zijn baasje Miguel Guzmán, uit Argentinië, overleed in het ziekenhuis. Zijn lichaam werd naar een begraafplaats gebracht, ver van zijn woonplaats. Capitán was hier nog nooit geweest. De hond was een paar dagen vermist en werd uiteindelijk op de begraafplaats gevonden, bij Guzmáns graf. Toen de directeur hem zag liep de hond tussen de grafstenen door tot hij het graf van Guzmán had gevonden. Elke dag om 18.00 uur bezoekt de hond zijn baasje.

Het verhaal van de Italiaanse hond Ciccio is hiermee vergelijkbaar. Hoewel zijn baasje overleden is, blijft het dier de kerk bezoeken waar hij dagelijks met haar kwam.

Geadopteerde hond redt zuigeling

Hond Duke wekte zijn baasjes door heftig op hun bed te schudden. Baby Hazel die in de babykamer lag, bleek geen adem meer te halen. Zonder de aandachttrekkerij van Duke hadden ze dit nooit op tijd gemerkt.

Duke en zijn familie zie je in onderstaand filmpje.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde