Maandag heeft de Dierenbescherming samen met de Dierenpolitie een groot aantal dieren in beslag genomen in een ernstig vervuilde woning in Geleen, Limburg.

hondenneus
Foto: Wikimedia Commons

Het gaat om 38 honden, 8 katten en 6 vogels. Door enorme hoeveelheden ontlasting en urine in de woning was er een dusdanige ammoniaklucht ontstaan dat de dieren onder andere ontstekingen aan hun ogen en huid hadden.

De eigenaren van de woning hebben altijd de toegang geweigerd en daardoor kon er niet eerder worden ingegrepen. Recent lukte het een agent van de Dierenpolitie naar binnen te kijken en dat was meteen voldoende aanleiding om de dierenbescherming erbij te halen. De eigenaren hebben eerst de kans gekregen de situatie te verbeteren maar dit is overduidelijk niet gelukt.

De dieren zijn mee genomen en naar een opvangadres gebracht. Gelukkig heeft de eigenaar nu officieel afstand van de dieren gedaan. Een hond is achtergebleven voor de geestelijke gezondheid van de eigenaresse. De dierenbescherming heeft toegezegd deze hond goed in de gaten te houden.

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl