Omroep Piep!Op 5 november 2013 start een nieuw omroepinitiatief onder de naam Piep!, de eerste omroep in Nederland die dieren, natuur en milieu centraal stelt op basis van een agenda met grote urgentie. Piep! wil meer aandacht in de media voor de relatie tussen mens, dier, natuur en milieu.

GROEN

Weinig omroepen overstijgen nu het mensgerichte perspectief. Piep! vindt dat er voor mensen nog heel veel te leren valt van dieren en de natuur. De programmering op radio en televisie zal dan ook planeetbreed zijn en verder kijken dan het belang van één groep levende wezens. Piep! wil een breed publiek diervriendelijk en milieubewust enthousiasmeren, informeren, amuseren en waar nodig ook alarmeren. Er is plaats voor nieuws en actualiteiten, entertainment, jeugdprogramma’s, talkshows, documentaires en natuurfilms.

Piep! richt zich nu op het samenbrengen van 50.000 leden met een GROEN hart om samen vóór 1 april 2014 te voldoen aan de eisen die de mediawet stelt om een nieuwe publieke omroep vormen.

“Wij hebben er alle vertrouwen in, dat dit gaat lukken”, aldus Karen Soeters, oprichter van PiepVandaag.nl. “Vele dierenwelzijns-, natuur- en milieuorganisaties steunen ons zoals Sea Shepherd, IFAW en de Plastic Soup Foundation.”

PiepVandaag.nl
Omroep Piep vormt een logisch vervolg op de succesvolle website PiepVandaag.nl. In nog geen twee jaar tijd heeft dit online platform zich ontwikkeld tot een toonaangevende nieuws- en opiniesite op het gebied van de GROENE thema’s, dier, natuur en milieu. PiepVandaag.nl is uitgegroeid tot één van de sterkste online communities op dit terrein in Nederland.

Lid worden
Via www.PiepVandaag.nl/lidworden kan iedereen zich aanmelden als lid. Piep! doneert vervolgens dat complete bedrag aan een goed doel. Hiermee ondersteun je met je lidmaatschap direct een organisatie naar keuze op het gebied van dier, natuur en milieu. Met een lidmaatschap van Piep krijg je dus geen cadeau maar geef je het cadeau! Bijvoorbeeld een baal hooi voor de dieren van Stichting Melief of een dag verwarming in de hondenunit van Stichting Dier en Project, maar ook kun je het IFAW helpen bruine beren in Rusland op te vangen en Sea Shepherd ondersteunen bij Operation Grindstop 2014. Laat een vierkante meter duinen weer stuiven of help de Plastic Soup Foundation de app “Beat the Microbead!” realiseren. Het kan allemaal met een lidmaatschap van Omroep Piep.

Piep! is een initiatief van communicatiewetenschapper Karen Soeters (HVA/NGPF). Zij heeft zich voorgenomen om samen met Media & Cultuur en Future Planet Studies-docent Maarten Reesink (UvA) en groene ondernemer Hans Messie een nieuw geluid in Hilversum te laten horen: Piep!

Persbericht ©PiepVandaag.nl