Afgelopen 22 februari was een zeer belangrijke dag. Op deze dag is er wereldwijd actie gevoerd/gedemonstreerd bij vele Japanse Ambassade’s tegen de dolfijnenvangst- en slacht in Taiji Japan. Ook was deze actie bedoeld om het IOC te vertellen de Olympische Spelen 2020 niet in Tokyo Japan te laten plaatsvinden… Zolang de dolfijnenjacht doorgaat in Japan, geen Olympische Spelen daar!

Global Taiji Japan Action Day - Den Haag
Global Taiji Japan Action Day For Dolphins – Den Haag

Ieder jaar van begin september tot het opvolgende jaar eind maart wordt er door Japanse vissers elke dag uitgevaren om dolfijnen te vangen. Dit doen ze door op metalen palen die naast hun boot hangen te slaan met hamers, waardoor er harde geluiden onder water ontstaan die het sonarsysteem van de dolfijnen hindert.

Hierdoor raken de dieren gedesoriënteerd en kunnen de vissers de groepen dolfijnen bijeen drijven naar de grote baai. Hier worden door dolfijntrainers de mooie dolfijnen geselecteerd om na trainingssessies verkocht te worden aan Dolfinaria wereldwijd. Dit brengt heel veel geld op; aan 1 dolfijn verdienen ze 1 tot 1,5 ton en dit is dus de grootste drijfveer om deze dolfijnenjacht te doen!

De rest van de dolfijnenfamilie wordt op een gruwelijke manier gedood en daarna geslacht voor consumptie. Dit gebeurd in een kleine baai (“The Cove“) waar geen zicht op is door omstanders, waardoor de vissers hun gang kunnen gaan! Over deze baai is een film gemaakt “The Cove”.

Zie voor veel meer informatie over deze slachtpartijen www.seashepherd.nl/cove-guardians/.

Het wordt dus echt tijd dat deze gruwelijke slachtpartij stopt!

Gelukkig was Nederland niet het enige land die actie heeft gevoerd. Veel landen hebben aan deze actiedag meegedaan, zoals: België, Duitsland, Schotland, Spanje, Engeland, Portugal, Italië, Roemenië, Chili, Mexico, Ecuador, Amerika, Australië, Brazilië, Canada, Zuid-Afrika.

Global Taiji Japan Action Day For Dolphins Zuid-Afrika
Global Taiji Japan Action Day For Dolphins Zuid-Afrika 

Zolang Japan doorgaat met deze afschuwelijke daden blijven wij strijden, wij geven niet op!

Dit is een gastbijdrage van Simone Cloo en Melanie van der Peppel ©PiepVandaag.nl